Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravo s katero dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj.

Close

POGOSTA VPRAŠANJA

Ali se stekleničke lahko reciklirajo?

L'OREAL PARIS že od nekdaj poenostavlja embalažo svojih kozmetičnih in toaletnih izdelkov ter hkrati skrbi za varnost potrošnikov.

Prepričani smo, da embalaža določenega izdelka opravlja pomembne funkcije. Ker so naši izdelki namenjeni za uporabo na zunanjih delih telesa, mora embalaža zagotavljati njihovo varnost in neškodljivost na mikrobiološkem in alergijskem področju.

V zadnjih letih smo uvedli nekaj novosti v tej smeri. Termoplastične umetne snovi PVC smo na primer zamenjali z drugimi snovmi, ki omogočajo shranjevanje naših kemijskih formul v zadovoljivih pogojih, saj se je odstranjevanje PVC-ja pokazalo kot problematično.

Uresničevanje takšnih projektov pridobi tudi konkretno veljavo z vidika varstva okolja, saj so bile tovrstne tehnične pobude zamišljene predvsem kot korak naprej v smeri zmanjšanja negativnih posledic izdelkov na okolje.

Treba je omeniti, da je pri naših razmišljanjih, kar zadeva stekleno embalažo, na prvem mestu varnost potrošnika. Naši izdelki se namreč uporabljajo v kopalnici in jih včasih uporabljajo tudi otroci.

Če izdelki padejo na tla oziroma se razbijejo, lahko pride do poškodb; pri plastičnih embalažah takšna nevarnost ne obstaja.

Se pa plastične embalaže lahko vnamejo. Filtri, ki se uporabljajo pri sežiganju plastične embalže, omogočajo varno filtriranje emisij, ki tako ne predstavljajo nevarnosti za ozračje.

Poleg tega je plastična embalaža pri prevozu bolj varčna pri porabi energije kot tista v steklu. Prevoz plastične embalaže je za okolje tako manj škodljiv, saj je embalaža lažja in zmanjšuje porabo energije.

Ali testirate izdelke na živalih?

Od leta 1989 L'OREAL PARIS ne izvaja več poskusov na laboratorijskih živalih za ocenjevanje končnih kozmetičnih izdelkov.

Ker gre za uporabo kemičnih sestavin, evropska ter druge državne zakonodaje od dobaviteljev tovrstnih sestavin zahtevajo, da izvajajo teste, ki bodo zagotovili njihovo neškodljivost in varno uporabo.

L'OREAL PARIS si že več kot 20 let prizadeva za raziskave, razvoj in uporabo alternativnih metod proti poskusom, ki se izvajajo na laboratorijskih živalih.

Raziskovalna stroka mora tako v industriji kot na univerzi kljub doseženim vidnim uspehom v naslednjih letih sprejeti še večji izziv: razviti nove alternativne metode za ocenjevanje kemičnih sestavin na področju toksikologije, kjer metode še ne obstajajo, in nato prepričati pristojne zakonodajne institucije, da jih potrdijo.

L'OREAL PARIS v celoti podpira ukinitev poskusov na laboratorijskih živalih. Naša skupina je aktivna članica Evropskega partnerstva za razvoj alternativnih metod, ki je bilo ustanovljeno s strani Evropske komisije novembra leta 2005. Skupina se po svojih najboljših močeh in v okviru svojih pristojnosti trudi narediti vse, da bi ta program postal prepoznaven tudi v ostalih industrijskih podjetjih.

Nedaven prevzem družbe za inžiniring na področju celičnih tkiv Skin Ethic priča o trajni skrbi ter potrjuje vodilno mesto, ki ga ima naša skupina L'Oréal na področju raziskovanja alternativnih metod.

Če želite več informacij, obiščite spletno stran: www.invitroskin.fr

Kje se lahko dobi spisek sestavin določenega izdelka?

Celotna sestava je navedena na vsakem našem izdelku.

Evropska skupnost je od kozmetičnih proizvajalcev zahtevala, da na vsakem proizvodu navedejo celotno sestavo in tako omogočijo potrošnikom čim večjo transparentnost.

V želji po popolni uskladitvi na ravni Evropske unije je danes v veljavi mednarodna nomenklatura INCI (Mednarodna nomenklatura kozmetičnih sestavin).

Sestavine so označene z imenom »INCI« (Mednarodna nomenklatura kozmetičnih sestavin). Gre za poimenovanje, ki je usklajeno na mednarodni ravni, in je natančno tako, kot ga boste našli na embalažah proizvodov.

Če želite dodatne informacije, nas lahko pokličete na številko L'OREAL PARIS: 01 5800 999, od ponedeljka do petka, od 9:00 do 17:00 (razen ob praznikih) - (Cena notranjega klica).

Kolikšen je rok trajanja tega izdelka?

Izdelek lahko uporabite, če ni bil odprt, če je bil primerno shranjen pred prekomernimi vplivi toplote in vlage oz. če je star manj kot 3 leta.

Če želite izvedeti datum proizvodnje izdelka, nam sporočite njegovo serijsko številko, ki je natisnjena na izdelku (2 črki, ki jima sledijo 3 številke) in vam bomo sporočili datum proizvodnje kot tudi rok uporabnosti.

Po odprtju lahko izdelek hranite tudi več mesecev nespremenjen pod pogojem, da ga hranite na sobni temperaturi in uporabljate v ustreznih higienskih pogojih. To pomeni, da izdelka ne mešate z drugimi izdelki in ga po vsakokratni uporabi skrbno zaprete.

Če potrebujete dodatne informacije, vam je na voljo Klicni center za pomoč potrošnikom, od ponedeljka do petka od 9:00 do 17:00, na telefonski številki:
01 5800 999 (cena notranjega klica).

Čemu služi koža?

Koža pokriva naše telo, ga ščiti in omogoča izmenjavo z zunanjim svetom. Sestavljena je iz treh slojev: epidermisa, derme in hipoderme, ki imajo točno določeno vlogo.

V koži so tudi lasje, dlake, nohti, žleze znojnice in žleze lojnice.

Čemu služi poroženela povrhnjica?

Ta sloj je v neposrednem stiku z zunanjim okoljem in igra nepogrešljivo vlogo zaščite proti vsem vrstam zunanjih vplivov.

Celice tega sloja so biološko mrtve, vendar ostajajo pomembne, saj so napolnjene s keratinom in obkrožene z varovalnim hidrolipidnim slojem, ki je sestavljen iz lipidov, maščobnih kislin in ceramidov.

Te celice se naravno in neprestano odstranjujejo z luščenjem.

Izdelki za nego kože Derma Genèse

Za odgovore na vaša vprašanja v zvezi z izdelki Derma Genèse

Ali izdelki Derma Genèse vsebujejo konzervanse?

Formule linije Derma Genèse so shranjene v »neprodušnih« stekleničkah, ki omogočajo shranjevanje formul z minimalnim številom konzervansov, zato govorimo o vrhunskih kozmetičnih izdelkih. Kozmetika, ki je odločno usmerjena v prihodnost in ki spoštuje kožo in okolje.

Ali lahko uporabim le serum?

Serum se uporablja pred nego.

Ali so izdelki Derma Genèse primerni za občutljivo kožo?

Preizkus občutljivosti na izdelke Derma Genèse je bil narejen pod dermatološkim nadzorom na vzorcu občutljive kože.

Ali so izdelki odišavljeni?

Vsebujejo nežno cvetno dišavo.

Ali so učinki izdelkov Derma Genèse na koži vidni takoj?

Vlažilna tekstura dnevne nege z izvlečki rožnate biserovine takoj po uporabi preoblikuje površino kože in ji da bleščeč videz. Koža je navlažena in mehka na dotik.

Kaj je hialuronska kislina?

Hialuronska kislina, ki je naravno prisotna v dermisu in splošno priznana s strani dermatologov, je sestavina, ki koži daje polnost. Ima lastnost, da vsrka in zadrži vlago (tudi do 1000-krat svoje teže) in tako tvori vlažilni gel, ki pripomore k ohranjanju mladostne in napete kože. V organizmu je 15 gramov hialuronske kisline, koža jo vsebuje polovico. Gre za sestavino, ki jo dermatologi uporabljajo, da koži povrnejo polnost in v boju proti nastajanju gub.

Kaj je posebnost seruma v primerjavi z dnevno nego?

Delovanje in sestava: serum je vodni gel s koncentratom hialuronske kisline, ki poskrbi za nežnost. Koža je gladka in bleščeča. Vaš obraz bo videti mladosten!

Kaj je Pro-Xylane™?

Pro-Xylane™ je bil predmet sedemletnih raziskav, mnogih patentov in številnih strokovnih objav na področju znanosti. Njegova učinkovitost je že osvojila strokovnjake s področja kozmetike. Ta nova snov, ki je bila pridobljena iz bukve, je biološko razgradljiva, ni ekotoksična in je plod zelene kemije. Varčuje z uporabo reagentov in energije ter skrbi za spoštovanje okolja in trajnostnega razvoja.

Pro-Xylane™ je bio mimetična aktivna sestavina, ki obnavlja in spodbuja naravno biološko delovanje kože:

  • začenja in stimulira sintezo glikozaminoglikanov ter tako podpira vlaženje kože;
  • spodbuja sintezo nekaterih kolagenov* ter tako utrjuje vez med dermisom in epidermisom;
  • spodbuja delovanje receptorja na hialuronsko kislino* ter tako omogoča vezavo na celice.

(*preizkus in vitro)

Kaj so glukozaminoglikani?

Glikozaminoglikani so glavne sestavine zunajcelične kožne oblike. Poleg hialuronske kisline, ki predstavlja 70 % glikozaminoglikanov, imajo sulfatni glikozaminoglikani vlogo vzdrževanja in »črpanja«.

Kako izdelki Derma Genèse pomagajo ustvarjati nove celice*?

Če želite ohraniti mladosten videz kože, ni dovolj samo vplivati na dejavnost celic, temveč je treba vplivati tudi na biotop ali ekosistem. Prvič do sedaj nega združuje kombinacijo novih sestavin, ki vplivajo na celični ekosistem**, in tako pospešujejo nastanek novih celic.

*zgornji sloj epidermisa
**preizkus in vitro

Po kolikšnem času so učinki vidni na koži?

Po treh tednih so gube in gubice zabrisane, koža je popolnoma gladka in ponovno napeta. Polt je enakomerna in bleščeča. Po enem mesecu je koža ponovno napeta: mehka in polnejša.

Zakaj je treba za ponoči uporabljati drugo nego?

Intenzivna nočna nega Derma Genèse se ponoči prilagodi biološkemu ritmu kože, ko je regeneracija intenzivnejša kot podnevi. Vsebuje ekstrakt alg, ki spodbuja celično obnavljanje.

Kaj daje koži barvo?

Barva kože je rezultat kombinacije hemoglobina, ki je v žilah, ter melanina, ki vpliva na pigmentacijo, ki je bistvena za kožo.

Ta pigmentacija je gensko pogojena pri vsakem posamezniku posebej. Razmerje in narava teh pigmentov vplivata na bogato paleto barv kože.

Kaj je dermis?

Dermis je podporno kožno tkivo. Sestavljeno je iz 70 % vode, vlaken elastina, kolagena in glikozaminoglikanov. Za razliko od epidermisa je dermis prekrvavljen in oskrbuje epidermis s hranilnimi snovmi.

Igra primarno vlogo pri termoregulaciji in celjenju.

Kaj je epidermis?

Epidermis je sestavni del kože in ima funkcijo zaščite. Njegova naloga je proizvajati poroženelo povrhnjico; to je vidni del kože, ki pa predstavlja le minimalen delež epidermisa.

Kaj je hidrolipidni sloj?

Hidrolipidni sloj je sestavljen iz mešanice znoja in kožnega loja. Je rahlo kisel, ima vse lastnosti, da preprečuje razvoj zunanjih bakterij, in skrbi za hidracijo kože. Skrbi torej za vzdrževanje vode v roženem sloju. Igra zelo pomembno vlogo, zato je bolje, da ga ne spreminjamo.

Kaj je hipodermis?

Hipodermis je najgloblji ter najdebelejši sloj kože. Ima vlogo energetske rezerve. Pretežno je sestavljen iz celic, ki so posvečene kopičenju in ohranjanju maščob - adipocitov.

Pasivno sodeluje pri termoregulaciji, saj je maščoba toplotni izolator.

Kaj je nevarno za kožo?

Koža je na žalost izpostavljena motnjam notranjega delovanja ter vplivom okolice, ki na dolgi rok porušijo njeno naravno ravnovesje. Če se ena ali več fizioloških dejavnosti upočasni, ravnovesje začne nihati in koža se postopoma spremeni.

Motnje notranjega delovanja: staranje, stres, neuravnovešen način prehranjevanja, alkoholne pijače, zdravila, hormonski in genetski dejavniki, ...

Vplivi okolice: veter, mraz, vročina, premočno sonce, suho ozračje, klima, umazanija, čistila, ogrevanje in klimatizacija.

Kaj pomeni PH?

Kratica za »vodikov potencial«. Če je PH vrednost manjša od 7, je raztopina kisla. Če je PH vrednost enaka 7, je raztopina nevtralna. Če je PH vrednost nad 7, je raztopina bazična ali alkalna.

Naša koža je bolj kisla, saj se njena PH vrednost giblje med 6 in 7.

Vzdrževanje fiziološke PH vrednosti kože je pomembno za preprečevanje širitve patogenega delovanja, preveč ali premalo higiene pa lahko škodi ravnovesju kože.

Kaj so gube?

Gube nastanejo zaradi izgube napetosti kože.

V veliki meri so povezane z obrazno mimiko ter se poglobijo s starostjo. Druge gube, ki so bolj lokalizirane (gubice v zunanjem predelu očesa, na bradi), so poudarjene zaradi sonca in so eden od kliničnih znakov staranja.

Kako čim dlje časa ohraniti lepo kožo?

Tako, da jo negujemo že od pubertete dalje. Prvi korak k lepoti je redna nega z nežnimi izdelki, ki so primerni za posamezen tip kože. S časom bo nega kože (dnevna krema, nočna krema, krema za okoli oči, ...) postala del vsakodnevne nege, lahko pa jo boste dopolnili tudi s specifično nego (maske).

Nego je treba prilagoditi potrebam letom starosti ter tipu kože.

Kako prepoznamo mastno kožo?

Mastni tip kože z obiljem in naravo sebuma. Pogosta je pri mladostnikih, mladih ljudeh in moških. Prekomerna količina sebuma daje koži svetleč videz, zlasti na čelu, nosu in bradi.

Mastna koža je debelejša in jo prekriva zaščitni mastni sloj, ki jo varuje pred dehidracijo. Manj je občutljiva na zunanje dejavnike, na izsuševanje, in iz tega vidika se znamenja staranja pokažejo kasneje.

Kako prepoznamo normalno/mešano kožo?

Normalna koža je mehka na dotik, enakomerna in brez vidnih nepravilnosti. Če so določeni predeli mastni in svetleči, še posebej na tako imenovanem »predelu T« (čelu, nosu, bradi), gre za mešan tip kože.

Kako prepoznamo suho kožo?

Kadar je koža suha, ji primanjkuje lipidov, vlage ali obojega.

Kadar je koža suha zaradi pomanjkanja sebuma, vsebuje manj zaščitnih lipidov, zato se močneje odzove na zunanje vplive. Gubati se bo začela hitreje kot pri drugih tipih kože.

Koža je dehidrirana, kadar ji močno primanjkuje vlage. Najvidnejša lastnost je zagotovo raskavost ter zgubanost površine kože, ki je včasih povezana z občasnim luščenjem.

Najdemo jo največkrat pri tanki in krhki koži, občutljivi na mraz (nagnjenost k razpokanosti) ali na suhost ozračja, ki povzroča bolj ali manj močno zategovanje in zbadanje.

Kolikšen je rok trajanja izdelkov?

Izdelek lahko uporabljate, če ni bil odprt ali izpostavljen previsoki temperaturi in vlagi oz. je od njegove izdelave preteklo manj kot tri leta.

Če želite izvedeti datum proizvodnje, nam sporočite serijsko številko, ki je odtisnjena na izdelku (alfanumeričen zapis)

in z veseljem vam bomo sporočili datum proizvodnje ter rok uporabe po odprtju (Simbol lončka s črko M, pred katero stoji številka).

Po odprtju lahko izdelek hranite več mesecev nespremenjen ob ustreznih higienskih pogojih, na sobni temperaturi, ne da bi ga mešali z drugimi izdelki ter ob vsakršnem temeljitem zaprtju.

Če želite dodatne informacije, nam pošljite elektronsko sporočilo na: info@lorealparis.si.

Kolikšna je debelina poroženele povrhnjice?

Ne presega več kot stotinke milimetra, vendar je mnogo bolj debela na notranji strani rok in na stopalih.

Ali imajo tudi moški celulit?

Zaradi fizioloških razlogov maščobno tkivo pri moških ne deluje na enak način kot pri ženskah: maščobni lobuli so manjši in njihova deformacija ne vpliva na videz kože, kot je to značilno pri ženskah.

Ali je človek v določenih obdobjih bolj podvržen nastanku celulita?

Celulit je neposredno povezan s hormonskimi nihanji, zato se najpogosteje pojavi v puberteti, med nosečnostjo, med menopavzo ali pred njo.

- Estrogen v puberteti povzroči spremembe maščobnih tkiv na določenih delih telesa: stegnih, bokih, trebuhu in zadnjici.

- V nosečnosti lahko celulit nastane zaradi večje količine hormonov.

- V obdobju menopavze se kožni metabolizem upočasni, maščobe pa se zato bolj shranjujejo, kot pa se porabijo.

Ali je mogoče nastali celulit odstraniti v celoti, deloma ali ga sploh ni mogoče odstraniti?

Z zdravim načinom življenja, rednim ukvarjanjem s športom ter ustrezno nego lahko dosežete zelo lepe rezultate, čeprav ne v celoti.

Ali lahko kreme za oblikovanje telesa uporabljajo tudi moški?

Moških celulit ne prizadene, saj imajo maščobno tkivo, ki je zelo gibljivo in se lahko zelo hitro izgubi z dieto - uporaba krem je možna, vendar to ni metoda, ki bi se je moški običajno poslužili.

Ali obstaja več vrst celulita?

Poznamo 3 vrste:

1/ Maščobni celulit: je posledica povečanja števila in količine adipocitov. Ponavadi je mehek in neboleč na dotik.

2/ Mehek celulit, voden celulit ali celulit, ki zadržuje vodo: na dotik je mehek in je posledica težav, povezanih s krvnim in limfnim obtokom. Najvidnejše posledice so težke noge in občutek napihnjenosti.

3/ Fibrozni celulit: na dotik je trd, strjen in boli, če stisnemo kožo. Obstojen je dolgo časa, težko se ga je znebiti in pomarančna koža je lahko vidna brez stiskanja.

Ali obstajajo dejavniki, ki povečujejo nastanek celulita?

Da, najprej so to dejavniki, povezani z načinom življenja: pomanjkanje športa, veliko sedenja in stres. Psihološki dejavniki: težave, povezane s prebavo, s krvnim obtokom, slabo izločanje blata so dejavniki, ki vplivajo na pojavljanje preobremenjenega tkiva in na nastanek celulita.

Ali se celulit spreminja?

Lahko kaže različne razvojne stopnje:

- blazinice, ki so vidne samo, če stisnemo kožo;

- blazinice, ki so spontano vidne pri pokončni drži;

- blazinice, ki so spontano vidne tako v pokončnem kot ležečem položaju.

Je celulit enak pri moških in pri ženskah?

Ne, velikost in oblika adipocitov se razlikujeta glede na spol.

Pri ženskah so adipociti zbrani v vertikalnih maščobnih lobulih, kjer potekajo žleze in živci. Ker se adipociti nahajajo navpično glede na površino kože, prehajajo v izobilju v dermo in tako na površini povzročajo deformacijo kože, ki dobi videz maščobnih blazinic oz. videz »pomarančne kože«.

Pri moških so adipociti manjši in v poševnem položaju. Takšna izoblikovanost ne predstavlja videza »pomarančne kože«.

Je celulit prisoten po celem telesu ali nastane samo na stegnih, zadnjici in nogah?

Celulit v glavnem nastane na notranji in zunanji strani stegen, na spodnjem delu trebuha, na mehkem delu na bokih, na notranji strani kolen, na zunanji strani rok ter na bokih in zadnjici.

Kaj je pomarančna koža?

Je zunanji prikaz tistega, kar se dogaja v notranjosti. Vmesne stene, ki delijo maščobne celice, se spremenijo in vlečejo svoje točke prijema. To je deformacija, ki povzroča blazinice na površini kože.

Kaj so strije?

Ko koža izgubi svojo sposobnost branjenja pred raztezanjem, postane bolj dovzetna za spremembe ter dezorientacijo kolagena in prožnih vlaken: pokažejo se strije.

Glavni deli telesa, kjer se pojavljajo strije, so stranski deli stegen, trebuh okoli popka in prsi.

Nastajajo predvsem na oslabljenih delih tkiv zaradi hormonskega neravnovesja (v nosečnosti), nenadnih sprememb teže (hujšanja) ali v obdobju odraščanja (v puberteti).

Kaj so vzroki za nastanek celulita?

Vzroke celulita lahko razložimo s štirimi glavnimi dejavniki:

  • hormoni;
  • dednost;
  • prehrana, način življenja;
  • težave s krvnim in limfnim obtokom.
Kakšna je razlika med izrazi: preoblikovati, zmanjšati, odvajati?

Preoblikovati: ponovno oblikovati, definirati, poudariti obrise

Zmanjšati: zmanjšati, odpraviti maščobe

Odvajati: pomagati pri odmašitvi vlaken

Kakšne so razlike med kremami za oblikovanje telesa, kremami za čvrstost kože, kremami proti maščobnim blazinicam in kremami proti pomarančni koži?

Gre za različne izraze glede na različna delovanja:

  • za oblikovanje telesa: splošen izraz;
  • za čvrstost: delovanje na elastičnost in toničnost kože;
  • proti maščobnim blazinicam: delovanje proti celulitu.
Zakaj nastane celulit?

V normalnem času maščobno tkivo odigra vlogo skladiščenja do naše porabe energije. Adipociti so maščobne celice, znotraj katerih poteka proces shranjevanja in praznjenja maščob.

Pri ženskah pa pod hormonskim vplivom skladiščenje še posebej v spodnjem predelu telesa postane prevladujoče in adipociti se povečajo.

Adipociti se pri ženskah zbirajo v navpičnih maščobnih lobulih, ki so med seboj ločeni z vlaknastimi vmesnimi stenami. Te vmesne stene so navpične na površino kože in spremenijo obliko, ko se adipociti povečajo. Površina kože se tako deformira z vdolbinicami in izboklinicami ter dobi videz pomarančne kože.

Povečanje adipocitov je povezano s počasnejšim lokalnim krvnim obtokom, ki postopoma spremeni sestavo tkiv, upočasni celično izmenjavo ter povzroči nabiranje toksinov. Pomarančna koža je lahko vedno bolj vidna in boleča, koža pa izgubi svojo gibljivost in prožnost.

Zakaj so ženske bolj podvržene celulitu kot moški?

Celulit je posebna oblika ženskega tkiva.

Oblazinjen videz kože je posledica prostorske izoblikovanosti maščobnih lobulov pri ženskah: njihove vmesne stene so navpične na kožno površino, medtem ko so pri moških poševne in tako povzročajo manjše oblazinjene površine. Ženski hormoni prav tako igrajo pomembno vlogo pri metabolizmu lipidov.

Ali je nastanek prhljaja odvisen od starosti ali od kakšnega drugega vzroka?

Prhljaj ni pogojen s starostjo. Po drugi strani pa zunanji dejavniki (stres, onesnaženje, ...) ali notranji (seboreja, ...) lahko porušijo mikrobiološko ravnovesje in pospešijo cikel obnavljanja lasišča ter tako povzročijo nastanek prhljaja.

Ali je nastanek prhljaja pri moških enak kot pri ženskah?

Da. Probleme s prhljajem ima približno 45 % prebivalstva obeh spolov in vseh etničnih skupin.

Ali obstajajo dejavniki, ki spodbujajo nastanek prhljaja?

Možni dejavniki: hormonsko neravnovesje, stres, prekomerno potenje, neprimerni ali preveč agresivni šamponi, premočno masiranje lasišča, menjava temperature (predvsem pozimi, ko pogosto prehajamo iz notranjih v zunanje prostore).

Kaj je prhljaj?

Prhljaj nastaja zaradi nenormalnega delovanja kožnih celic lasišča in njihovega izločanja z »luščenjem«

Kako bi lahko dosegli še boljše rezultate od napovedanih?

Lase je treba umivati po sledečem postopku:

Lasišče najprej dobro zmočite. Šampon dajte na dlani ter ga enakomerno nanesite po celotnem lasišču. Z rahlim krožnim gibanjem s konicami prstov masirajte lasišče (ne drgnite ali praskajte) v smeri dolžine las. Peno pustite delovati 2 do 3 minute in jo nato sperite z mlačno vodo.

Kakšna je razlika med suhim in mastnim prhljajem?

Suh prhljaj je bele ali sivkaste barve in njegovi delci na gosto odpadajo ob vsakokratnem krtačenju. Nastaja na suhem ali normalnem lasišču.

Mastni delci prhljaja so relativno večji in se med seboj zlepijo s pomočjo sebuma, ki jim služi kot lepilo. Nastaja na mastnih lasiščih.

Kakšni so vzroki za nastanek prhljaja?

Malassezia Uvalis je mikroorganizem iz družine gliv kvasovk in predstavlja 45 % mikroflore zdravih lasišč.

Na nekaterih posameznikih se ta gliva širi in povzroči odpornost lasišča. Pospeši se luščenje lasišča in pojavi se prhljaj.

Zakaj je srbenje povezano s prisotnostjo prhljaja?

Prhljaj povzroča draženje lasišča. Ta občutljivost lasišča povzroča srbenje, ki še povečuje obseg pojava. Treba se je torej boriti proti prhljaju in tako preprečiti začaran krog njegovega širjenja.

V kolikor pojav prhljaja ni obravnavan celostno, se začaranega kroga ne da pretrgati in težave se vedno znova pojavljajo.

Ali barvanje škoduje lasem?

Ne. Če upoštevate čas delovanja in navodila za uporabo. Priporočamo vam, da barve svojih las ne spreminjate popolnoma s prepogostim razbarvanjem las, saj lahko občutljivi lasje izgubijo svoj lesk in reagirajo drugače na barvo, rezultat pa je drugačen od pričakovanega.

Za ohranitev mehkih in sijočih las L'OREAL Paris za vas ustvarja formule, ki ščitijo vaše lase ter ohranjajo njihovo moč in sijaj.

Ali je barvanje las v času nosečnosti dovoljeno?

Priporočamo vam, da se zglasite pri osebnem zdravniku, ki vam bo pomagal z nasveti, če si želite pobarvati lase v času nosečnosti in/ali med dojenjem.

Če vam bo zdravnik dovolil barvanje las, morate izvesti varnostni preizkus.


Preizkus alergijske reakcije na koži 48 ur


Čeprav zelo redko, se po podatkih nadzorne službe za kozmetiko pojavljajo reakcije pri barvanju las pri zelo majhnem številu potrošnikov (približno en primer na milijon prodanih proizvodov).

S sistematskim preizkusom alergijske reakcije na koži, ki je narejen 48 ur pred vsako uporabo, lahko prepoznamo morebitno občutljivost na izdelek.

L'OREAL PARIS svoje potrošnike o nujnosti tega varnostnega ukrepa obvešča z rumenim trikotnikom, ki ga najdete na sprednji strani embalaže in ga spremlja napis: »BARVANJE LAHKO POVZROČI ALERGIJSKO REAKCIJO/POMEMBNO: UPOŠTEVAJTE NAVODILA ZA UPORABO«.

Podrobnejši opis preizkusa je na stranskem delu embalaže in v priloženih navodilih.

Če želite rešitev po meri, nam pošljite elektronsko sporočilo na: info@lorealparis.si.

Ali je emulzija pomembna?

Da, zato je ne zanemarjajte. Ko pustite izdelek za barvanje delovati nekaj časa in tik preden ga sperete, nanesite malo mlačne vode in dve minuti nežno masirajte brez drgnjenja, da se zmes speni.

Tako odstranite barvne robove na koži, utrdite barvo in zgladite lasne luske. Potem skrbno in dobro sperite lase, dokler voda ne bo čista, in nanesite končno nego, ki je priložena priboru.

Ali je možno še isti dan obstojno pobarvati lase in jih trajno skodrati ali zravnati?

Priporočamo vam, da po trajnem kodranju ali ravnanju počakate dva tedna, preden se pobarvate. Če potrebujete kakršenkoli osebni nasvet, nam pošljite elektronsko sporočilo na: info@lorealparis.si.

Ali je treba lase umiti?

Vse je odvisno od vrste barvanja. Barvanje z obstojnimi in polobstojnimi barvami se zmeraj izvaja pred umivanjem las. Sebum ščiti lase in lasišče.

Pri barvanju z barvnim prelivom se barva nanaša na čiste posušene lase, da bi se izognili pranju las (barvni preliv zaradi pranj las s časom bledi).

Ali je treba obvezno upoštevati predpisan čas delovanja?

Da. Upoštevajte čas delovanja (ko nanesete celoten izdelek na lase), ki ne sme biti v nobenem primeru krajši ali daljši od časa, navedenega v navodilih izdelka, saj je vsaka formula razvita tako, da začne delovati v točno predpisanem času. Barve ni potrebno pustiti delovati več, kot je napisano, saj barvila ne bodo več delovala.

Če barve ne boste pustili delovati dovolj časa, barvila ne bodo ustrezno delovala.

Ali lahko barvanje posvetli že obstoječo barvo?

Ne. Za posvetlitev že pobarvanih las je treba umetno barvo najprej razbarvati in šele nato nanesti nov odtenek.

Vaše vprašanje potrebuje zelo oseben odgovor in je zaradi tega nanj zelo težko odgovoriti pisno.

Razbarvanje barve je zelo tehničen postopek in mora biti izveden v najboljših pogojih, da se doseže ustrezna »podlaga«, ki se bo skladala z izbrano barvo.

Iz tega razloga je treba opraviti celotno analizo vaše zgodovine barvanja las in vaših želja, da bi vam lahko v prihodnje podali bolj ustrezen odgovor. Če želite rešitev po meri, nam pošljite elektronsko sporočilo na: info@lorealparis.si.

Ali lahko barvanje vpliva na izpadanje las?

Nikakor ne. Izpadanje las je v veliki meri povezano z nepravilnim notranjim delovanjem organizma (kot so hormonske spremembe, pomanjkljiva prehrana, pretirana utrujenost, zdravljenje z zdravili) ter prizadene lasno čebulico v lasišču.

Barvanje deluje samo na vidni del las, se pravi na lasna vlakna.

Ali lahko izdelek uporabim takoj po nakupu?

Ne. Izdelek lahko povzroči alergijsko reakcijo, ki je lahko v redkih primerih zelo močna. Opravite preizkus alergijske reakcije 48 ur pred vsako uporabo določenega proizvoda za barvanje las (glejte opozorilo).

Ali lahko izdelek uporabljam na že pobarvanih laseh?

Naše barve so združljive z mnogimi drugimi proizvodi. Če želite doseči določen želen rezultat, nam pošljite elektronsko sporočilo na: info@lorealparis.si.

Ali lahko shranimo izdelek, ko je ta že zmešan?

Ne. Ko je mešanica narejena, morate takoj odstraniti lomljiv nastavek in začeti z nanašanjem izdelka. Po uporabi posodico takoj zavrzite, tudi če niste porabili vse mešanice.

Ali lahko z vašimi izdelki barvam še kaj drugega kot lase?

Barve za lase so ne glede na vrsto namenjene izključno barvanju las. Niso narejene za barvanje dlačic in ne smejo priti v stik s sluznicami (z očmi, ustnicami ali genitalijami).

Ali nosite očala?

Izdelki za barvanje lahko obarvajo držala pri očalih. Zaščitite jih s folijo za živila.

Če je slučajno nimate pri roki, prelepite očala s samolepilnim trakom. Če tudi tega nimate, jih lahko namastite z oljem ali nekim drugim mastnim sredstvom, ki je nepropustno za barvne izdelke. Najbolje pa je, da uporabite stara očala, ki jih ne potrebujete več.

Ali se lahko barva razbarvane/posvetljene lase?

Naše barve so združljive z mnogimi drugimi izdelki. Če želite doseči določen želen rezultat, nam prosim pošljite elektronsko sporočilo na: info@lorealparis.si.

Ali se lahko izdelek za končno nego, priložen embalaži, kupi posebej?

Ta nega se prodaja izključno v embalaži barve za lase. Uporablja se na dan barvanja, da zapre lasno ovojnico in s tem omogoči boljšo obstojnost barve.

Za ohranitev vaše barve vam priporočamo uporabo posebej za to namenjenih proizvodov. Torej šampon, ki neguje lasno tkivo, ščiti vaše lase in ohranja vašo barvo. Balzam za lase, ki omogoča v popolnosti razčesati vaše lase, ali zaščitno masko, ki bo obnovila konice vaših las.

Če želite dodatna pojasnila, nam lahko pošljete elektronsko sporočilo na: info@lorealparis.si.

Ali se lahko meša več vrst barv?

Odsvetujemo. Ne poskušajte mešati več barv hkrati, da bi tako dobili želeno barvo, saj je rezultat lahko neestetski. Nekateri barvni odtenki, pomešani med seboj, se lahko izničijo ali dajo drugačne odtenke.

Če želite rešitev po meri, nam pošljite elektronsko sporočilo na: info@lorealparis.si.

Ali se lahko pobarvam, če imam tetovažo?

Če ste v preteklosti naredili začasno tetovažo s črno kano, obstaja verjetnost, da ste občutljivi na parafenilendiamin (PPD). Če se želite prepričati in ugotoviti, ali si lahko barvate lase, obvezno izvedite preizkus za alergijsko reakcijo na koži (48 ur pred uporabo). (Preberite opozorilo na vašem izdelku za barvanje.) V primeru dvoma se posvetujte z zdravnikom.

Zadnja leta je bilo veliko alergijskih reakcij zmotno pripisanih izdelkom za barvanje las, toda v resnici so bile le-te posledica enkratnih ali večkratnih tetovaž s črno kano.

Te tetovaže, narejene brez kakršnega koli zdravniškega nadzora, vsebujejo zelo visok odstotek barvila PPD (parafenilendiamina), ki znatno presega prag, ki je predpisan za kozmetične izdelke. Tetovaže s črno kano povečujejo tveganje za razvoj alergije na PPD.

Francoska Agencija za varovanje zdravja na področju zdravstvenih proizvodov (Agence Française de Sécurité Sanitaire des Produits de Santé - Afssaps) je na podlagi raziskave o nezaželenih učinkih na kožo, ki so posledica začasnih črnih tetovaž, izdala opozorilo. Te začasne tetovaže, ki povzročajo alergijski ekcem, lahko v nekaterih primerih pripeljejo do hospitalizacije.

Barva ni prekrila sivih las

Če želite rešitev po meri, nam pošljite elektronsko sporočilo na: info@lorealparis.si.

Barva ni prijela

Če želite rešitev po meri, nam pošljite elektronsko sporočilo na: info@lorealparis.si.

Kaj je barvanje s polobstojno barvo?

Obstojna barva brez vidnega »narastka« omogoča idealno rešitev med začasnim in trajnim barvanjem. Ženske jo uporabljajo, da svojim lasem dodajo lesk, obliko in sijaj ter da prekrijejo sive lase, ne da bi zanemarile svojo naravno barvo.


Svetleči odtenki, ki prekrijejo prve sive lase!


• Poudari temnejši odtenek.

• Preprečuje »narastek«.

• Omogoča trajen sijaj naravne barve.

• Prekrije več kot 50 % sivih las.

• Lepo skrije predhodno barvanje.


Način delovanja: gre za barvni izdelek z oksidantom, brez amoniaka, ki je sestavljen iz alkalija in zelo lahkega, nizko koncentriranega oksidanta.

Vsebuje predhodnike za barvanje, ki se spremenijo v barvo ob stiku z oksidantom. Barvila ne spremenijo naravnega pigmenta las; prodrejo v notranjost, vendar ne do samega jedra lasnih vlaken.


Rezultat barve: pri tehnologiji barvanja s polobstojnimi barvami je barva las obstojna od 6 do 8 tednov. Glavna prednost: učinek barvanja je tako učinkovit, da se ne vidi »narastka«, saj je odtenek barve blizu naravni barvi las.

Pri barvanju s polobstojnimi barvami se uporabi odtenek, ki je blizu naravni barvi las oz. je malo temnejši, toda las ni mogoče posvetliti.


Komu je namenjeno? Barvanje s polobstojnimi barvami najbolj privlači ženske, stare med 30 in 49 let, ki ga uporabljajo za prekrivanje prvih sivih las, ne da pri tem bistveno spremenile naravno barvo.

Med drugim postaja barvanje s polobstojnimi barvami vse bolj privlačno, zanj se odloča vedno več novih potrošnic, še posebej v skupini mlajših od 20 let, ki iščejo zlasti sijoče odtenke, ki trajajo in se opazijo.


Pomembno: barva ne zagotavlja bistvenih sprememb odtenkov ali posvetlitve kot tudi ne prekritja več kot 50 % sivih las.

Kaj je barvanje z barvnim prelivom?

Nobena tehnologija ne nudi toliko svobode. Namenjena je naravnim lasem, ki jih v popolnosti prekrije z rahlim ali močnim sijajem. Preprosta poteza za drugačen videz brez truda!


• Brez oksidantov

• Brez amoniaka

• Se spere z večkratnim umivanjem


Način delovanja: začasna barva ali barvni preliv prekrije naravno barvo las kot pri »gvašu« (slikanju z vodenimi barvami).

Njena formula, ki je brez oksidantov in amoniaka, vsebuje zmes neposrednih barvil, »pripravljenih na nanos«. Barvo, ki je že pripravljena za uporabo v steklenički ali tubi, nanesete na površino lasišča. Ne spreminja naravnega pigmenta melanina.


Rezultat barvanja: poživi naravne odtenke z živim, rahlim ali zelo intenzivnim sijajem. Dovolj je, da izberete odtenek, ki je blizu vaši naravni barvi oz. je malo temnejši. Barva se hitro spira tekom večkratnega umivanja las. Počasi se pokaže naša naravna barva, ki ostane nedotaknjena.

Komu je namenjena? Barvni preliv je priporočljiv za mlade ženske, ki se prvič barvajo. Z naravnim barvanjem tako dosežejo privlačne in zapeljive barve.

Pomembno: ne posvetli las niti ne prekrije sivih las.

Kaj je obstojno barvanje las?

Velika igra barv! Izpolni vsako željo: od malih sprememb do popolne preobrazbe. Samo obstojna barva za lase omogoča toliko načinov uporabe: barvanje, rahlo ali močno posvetlitev za daljši čas in barvanje velikega števila sivih las.


Barve za potemnitev in posvetlitev, ki trajajo!


• Lahko prekrije do 100 % sivih las.

• Omogoča izpolnitev vseh želja glede barve in njenih odtenkov.

• Potrebuje nego.


Način delovanja: ta tehnologija je edina, ki zagotavlja pravi »dvojni učinek«: posvetlitev za boljše ponovno barvanje v želenem odtenku. Vedno povzroči delovanje oksidanta (oksidirane vode), amoniaka in predhodnikov barve, malih nebarvnih molekul, ki se z medsebojnim reagiranjem in s pomočjo oksidanta spremenijo v barvo.

• Formula razpre luske las in spremeni naravne pigmente melanina v molekule, topljive v vodi.

• S pomočjo amoniaka oksidant sprosti kisik, ki spremeni predhodnike barve v barvo v jedru las. Luske se zaprejo, pobarvani pigmenti pa tako ostanejo ujetniki v samem jedru lasnih vlaken.


Rezultat barvanja: z obstojno barvo se lahko barvamo po želji, v katerem koli odtenku: svetlejšem, v istem tonu, temnejšem, z več odtenki. Je tudi edini možen način barvanja las, ki 100 % prekriva sive lase.

Delovanje je več kot obstojno: je dokončno, saj spremenimo originalni odtenek las. Obstojnost barve se konča z rastjo las, v obliki »narastka«. Velikost »narastka«, ki je bolj ali manj poudarjen glede na izbor odtenka (blizu ali daleč od osnovne barve) in odstotek sivih las. Nega je preprosta: dovolj je obnoviti barvo na vsake 4 do 6 tednov.


Komu je namenjeno? Za vse, ki jim je všeč barva in še posebej za tiste, ki želijo prekriti sive lase. Vendar tudi za vse tiste mlajše ženske, ki iščejo veliko izbiro odtenkov.


Pomembno: »narastek« je neizbežen.

Kaj moram storiti, če pride kateri od izdelkov za barvanje v stik z očmi?

Oči takoj dobro sperite z vodo. Če nosite kontaktne leče, jih odstranite, preden oči dobro sperete z vodo.

Kako lahko izvem, kakšne barve bodo moji lasje po barvanju?

Rezultati so odvisni od vaše naravne barve in od prejšnjih barvanj. Na vseh naših embalažah izdelkov za barvanje so fotografije pobarvanih lasišč, ki nastanejo v optimalnih pogojih v skladu z odtenki in spodnjimi opisi.

Kako lahko prekrijem sive lase?

Nekatere barve so bolj specifične za prekrivanje sivih las. Natančno si preberite navodila na embalaži izdelkov.

Barva EXCELLENCE na primer popolnoma prekrije sive lase, barve CASTING CREME GLOSS pa ne priporočamo, če imate več kot 50 % sivih las.

Če želite dodatne informacije, nam pošljite elektronsko sporočilo na: info@lorealparis.si.

Kako naj svoje lase posvetlim?

Če želite rešitev po meri, nam pošljite elektronsko sporočilo na: info@lorealparis.si

Kako najbolje ohraniti barvo las?

Če želite ohraniti sijaj vaše barve, poskusite linijo izdelkov za nego ELSÈVE COLOR VIVE, ki so posebej narejeni za pobarvane lase/pramene: šamponi, izdelki za nego po pranju in kreme za masko.

Kako preprečiti, da bi se med barvanjem umazali?

Uporabite ustrezne rokavice, ki so priložene v škatlici za barvanje. Če se kljub temu umažete, madež očistite z vato, namočeno v šampon.

Kako se izvede preizkus alergijske reakcije na koži?

TA IZDELEK LAHKO POVZROČI ALERGIJSKO REAKCIJO, KI JE LAHKO V REDKIH PRIMERIH ZELO MOČNA. DA BI USPEŠNO PREPREČILI NEVARNOST ALERGIJSKE REAKCIJE, OBVEZNO UPOŠTEVAJTE NASLEDNJA NAVODILA:

• NE UPORABLJAJTE, ČE:

- ste že imeli alergijsko reakcijo na proizvod za barvanje las;

- je vaše lasišče razdraženo ali pa poškodovano.

• TETOVAŽA S ČRNO KANO: če ste v preteklosti naredili, čeprav le enkrat, tetovažo s črno kano, obstaja možnost, da imate alergijo, ne da bi to vedeli. Ne uporabljajte tega izdelka, ne da bi 48 ur pred uporabo tega izdelka opravili preizkus za alergijsko reakcijo.


KAKO OPRAVITI PREIZKUS ALERGIJSKE REAKCIJE NA KOŽO

• Odstranite uhane. S palčko za ušesa nanesite toliko izdelka na področje kože za ušesi, da boste prekrili površino kože v velikosti kovanca za en evrski cent:

- Iztisnite eno kapljico »barvnega koncentrata« iz mini-tube. Da se ne umažete, zelo pazljivo iztisnite kapljico, tako da držite odprtino mini-tube navzgor. Skrbno zaprite mini-tubo.

- Majhno količino »barvne kreme « v večji tubi nanesite na isto mesto kot »barvni koncentrat « iz manjše tube. Postopek ponovite 2- do 3-krat, pri čemer naj se izdelek vmes posuši. Skrbno zaprite tubo barve.

• Počakajte 48 ur, ne da bi izprali, prekrili ali se dotikali tega predela.

Če se v tem času pojavi srbečica, rdečica ali oteklina na površini testiranega predela kože ali okoli nje, IZDELKA NE UPORABLJAJTE.

Kako se znebiti »narastka«?

Zelo preprosto: dovolj je, da uporabite izdelek, ki ste ga že uporabili za barvanje las.

Natančno upoštevajte navodila na embalaži: kako nanesti izdelek na narastek in koliko časa ga pustimo delovati.

Kako si lahko priskrbim izdelke, ki jih ni več na tržišču?

Razumemo, da želite ostati zvesti našemu izdelku, vendar vas moramo obvestiti, da vsi izdelki niso vedno na zalogi. Za pomoč pri izbiri kakšnega drugega našega izdelka, obiščite prodajna mesta.

Če želite dodatne informacije, nam pošljite elektronsko sporočilo na: info@lorealparis.si.

Kakšna je razlika med barvanjem s polobstojnimi in obstojnimi barvami?

Barvanje s polobstojnimi barvami je nežno barvanje brez amoniaka. Ne posvetli vaših las, temveč lasem doda svetle odtenke s sijajem ali brez njega, ki so v skladu z vašo naravno barvo. Pri barvanju s polobstojnimi barvami se barva spere po 6 do 8 tednih.

Trajna barva posvetli, potemni ali poudari naravno barvo. Omogoča, da radikalno spremenite barvo z bolj ali manj močnimi odtenki oziroma da dobite barvo, ki je podobna vaši naravni barvi. Trajna barva se ne spere in narastek je treba barvati vsake 4 do 6 tednov.

Kateri izdelek je pravi?

Če želite rešitev po meri nam pošljite elektronsko sporočilo na: info@lorealparis.si..

Katero barvo izbrati?

Če so vaši lasje v celoti naravni in če se ne morete odločiti med dvema odtenkoma, izberite svetlejši odtenek. Vedno je lažje lase potemniti, če boste ocenile, da je barva presvetla.

Kdaj je potrebno pripraviti mešanico?

Če vaše pakiranje vsebuje različne izdelke, ki se med seboj mešajo, jih zmešajte zadnji trenutek, saj lahko izgubijo na učinkovitosti.

Predvsem ne pozabite odstraniti lomljivega nastavka, ko je mešanica narejena.

Koliko časa je treba počakati pred ponovnim barvanjem las?

Če uporabljate barvni preliv (skupina I): barvo lahko ponovno nanesete po 6 ali 8 pranjih po prvotnem nanosu.

Če uporabljate polobstojne barve (skupina II): priporočljivo je, da barvo ponovno nanesete približno 6 do 8 tednov po prvem nanašanju, da poživite sijaj barve.

Če uporabljate obstojne barve (skupina III): ponovno nanašanje naj bo posledica narastka vaše naravne barve las ob lasišču, oziroma med nanašanji počakajte 4 do 6 tednov.

V obeh zadnjih primerih upoštevajte navodila za nanašanje barve na že pobarvane lase »vzdrževanje barve«.

Koristni nasveti

Za vsako vrsto barvanja je potrebno določeno znanje, da dosežete urejen in estetski videz. Tukaj je predstavljenih nekaj napotkov, ki pridejo vedno prav pri uporabi izdelkov za barvanje:

• Če imate veliko sivih las, izdelek začnite nanašati tam, kjer jih je največ.

• Če imate odkrit vrat, barvo nanesite tudi na to mesto. Ženske na to velikokrat pozabijo.

• Če imate dolge lase, dobro utrdite izdelek tudi na konicah, da dosežete enoten videz.

Lasje postajajo sivi/zeleni/modri

Če želite rešitev po meri, nam pošljite elektronsko sporočilo na: info@lorealparis.si.

Lasje so pretemne barve

Če želite rešitev po meri, nam pošljite elektronsko sporočilo na: info@lorealparis.si.

Lasje so preveč rdeči/oranžni/rumeni

Če želite rešitev po meri, nam pošljite elektronsko sporočilo na: info@lorealparis.si.

Moja barva bledi

Če želite ohraniti lesk barve, uporabite izdelke, ki so posebej namenjeni pobarvanim lasem/pramenom, da jih zaščitite pred škodljivimi vremenskimi vplivi, kot so sonce, veter, svetloba, ...

Če želite rešitev po vaši meri, nam pošljite elektronsko sporočilo na: info@lorealparis.si.

Moja barva je presvetla/preveč bela

Če želite rešitev po meri, nam pošljite elektronsko sporočilo na: info@lorealparis.si.

Moji lasje so postali škrlatne barve/vijolični

Če želite rešitev po meri, nam pošljite elektronsko sporočilo na: info@lorealparis.si. < /p>

Na kaj je treba paziti pri uporabi?

Izdelka za barvanje ne uporabljajte, če ste alergični ali imate kožne reakcije; prosimo, da se posvetujete z osebnim zdravnikom.

Vsi naši izdelki za barvanje so namenjeni točno določeni uporabi. Prilagodite se načinu uporabe. Pazite, da:

• uporabljate ustrezne rokavice,

• ne nanašate na lasišče, ki je razdraženo ali občutljivo,

• izdelka ne uporabljate za barvanje trepalnic, obrvi in brade ali v kateri koli drug namen, ki ni barvanje las,

• izdelka ne uporabljate za razbarvanje dlak,

• preprečite stik z očmi; če pride izdelek v stik z očmi, jih takoj sperite z vodo ali izdelkom, ki je oftalmološko prilagojen.


Če imate zelo dolge ali zelo kratke lase:

• Če imate dolge lase, predvidvidite dve embalaži za enakomernejšo razporeditev barve in njeno dobro prepojitev po celotnih laseh.

• Če so vaši lasje zelo kratki in vam izdelek ostane, ga ne hranite do naslednjič. V nobenem primeru izdelka ne shranjujte, saj ne bo obdržal svojih lastnosti.

Na laseh imam kano: ali lahko nanesem barvo?

Odsvetujemo vam, da si barvate lase pred ali po nanosu kane z barvami, ki vsebujejo kovinske soli, ali progresivnimi barvami.

Ti izdelki vsebujejo sestavine, ki niso združljive z oksidativnimi barvami. Če jih uporabljate skupaj, lahko povzročijo krhke lase in poškodujejo vaše lasišče.

Edina rešitev je, da počakate, da vaši lasje ponovno zrastejo ali odstrižete tiste dele las, ki so bili barvani s kano, z barvami, ki vsebujejo kovinske soli, ali s progresivnimi barvami. Ko bo vaše lasišče popolnoma naravno, boste lahko nanesli izbrano barvo.

Ne najdem želenega odtenka

Ker ima vsaka trgovina svojo nabavno službo in sistem hranjenja blaga, vam svetujemo, da preverite pri poslovodji oddelka, ki vam lahko pojasni možnost nabave našega izdelka.

Potrebujem nasvet, da popravim barvo svojih las

Če želite rešitev po meri, nam pošljite elektronsko sporočilo na: info@lorealparis.si.

Zakaj so potrebne rokavice?

Nositi morate ustrezne rokavice, sicer se vam lahko pobarvajo nohti. Rokavice so priložene v vseh naših izdelkih za barvanje.

Zanima me, ali je treba izvesti preizkus alergijske reakcije na koži, kljub temu da sem izdelke za barvanje že uporabljala in do sedaj ni bilo nobenih alergijskih reakcij?

Da, preizkus alergijske reakcije na koži je treba opraviti 48 ur pred barvanjem, da se lahko prepričate, da niste preobčutljivi na eno od sestavin izdelka (glejte opozorilo).

Prijavite se

Če ste že vpisani, se prijavite v spodnjem polju:

E-obvestila

Prosim za prekinitev prejemanja e-obvestil.

Ste pozabili svoje geslo?

Če želite prejeti svoje geslo, spodaj vnesite svoj e-poštni naslov.

Pošlji prijatelju/prijateljici

E-poštni naslovi se ne shranjujejo in se uporabijo le za pošiljanje želenega članka

Pošlji

Naročite se na e-obvestila

Naročite se na e-obvestila L'Oréala Paris; tako boste obveščeni o modnih smernicah, novih izdelkih, posebnih ponudbah, reklamah za lepotne izdelke, nasvetih strokovnjaka in veliko drugih presenečenjih.

Vpis

Če ne želite več prejemati
e-obvestil L'Oréala Paris,kliknite tukaj.

Ali vam lahko svetujem?
Za podrobnejše informacije se na nas obrnite po elektronski pošti.