• Glavna spletna stran

 • Izvaja L'Oréal testiranja na živalih?

  L'Oréal ne izvaja več testiranja na živalih za nobenega od svojih izdelkov ali sestavine nikjer na svetu. L'Oréal tudi ne pooblašča drugih, da to delajo. V redkih primerih je to dovoljeno, če tako zahtevajo regulativne oblasti zaradi varnosti ali regulativnih procesov. Najdite več na: (http://www.loreal.com/csr-commitments/l%E2%80%99or%C3%A9al-answers/the-question-of-animal-testing). 

 • Kako lahko dobim seznam sestavin izdelka?

  Evropska komisija je predpisala kozmetični industriji, da navede vse sestavine na vsakem izdelku zaradi večje transparentnosti. Mednarodna Nomenklatura kozmetičnih sestavin (INCI) poskuša uravnotežiti etiketiranje na evropskem nivoju. Sestavine so napisane na pakiranjih izdelkov po INCI nazivih, da bi postale standardizirane v vseh evropskih državah. Če želite dodatne informacije, vas prosimo, da kontaktirate Svetovalca za kupce L'Oréal Paris Cosmetics na številko: 0800 0304 033 za Veliko Britanijo ali 1800 818 673 za Irsko.

 • Se lahko vaša embalaža reciklira?

  L'Oréal Paris se trudi poenostaviti pakiranje svojih kozmetičnih in toaletnih izdelkov, pri tem pa postavlja varnost svojih kupcev na prvo mesto. Embalaa izdelka ima važno funkcijo v zaščiti izdelka. Naši izdelki se uporabljajo tako, da prihajajo v stik z zunanjimi deli telesa,  zato mora njihovo pakiranje dati zaščito in biti neškodljivo na mikro-biološkem in alergenskem nivoju. Ker je odstranjevanje PVC-ja problematično, smo v zadnjih letih prevzemali iniciative kot je njegova zamenjava z materiali, ki ohranjajo naše formule pod zadovoljivimi pogoji. Iniciative kot je ta zmanjšujejo vpliv naših izdelkov na okolje. Pomembno je poudariti našo skrb za varnost kupcev. Naši izdelki se večinom uporabljajo v kopalnicah, včasih pa jih uporabljajo tudi otroci. Če bi se stekleni izdelek razbil, bi to lahko povzročilo poškodbe; plastična pakiranja pa ne predstavljajo te vrste tveganja.  Poleg tega se plastična pakiranja lahko zažgejo. S pravimi filtri zažiganje plastičnih pakiranj ne predstavlja atmosferskega problema. Pomembno je poudariti, da je prevoz plastičnih pakiranj ekonomsko in ekološko učinkovitejši od prevoza stekla; zato je manj vpliva na okolje zaradi manj zahtevnega prevoza, kar ima za rezultat manjšo porabo energije.  

 • Uporabljate obdelane ali retuširane fotografije?

  Iskreno i transparentno oglašavanje nam je važno. Imamo vrlo strog etički kodeks i nastojimo osigurati da naši vizualni materijali ne navode na krivi put ili preuveličavaju učinke koje proizvod može postići i da su u skladu sa zakonima Velika Britanije/Irske. 

 • Lahko zaupam vašim reklamnim stavkom?

  Iskreno in transparentno oglaševanje je pomembno za nas. Imamo zelo strog etični kodeks, v katerem je navedeno, da bomo vedno dajali pravi in resnični opis ter vizualno predstavljanje naših izdelkov in njihovih učinkov. Vse trditve, ki se uporabljajo pri našem oglaševanju, so temeljito raziskane, neodvisno ocenjene in odobrene preden se pokažejo javnosti.

 • Nega kože

 • Kako lahko dosežem najboljše rezultate pri porjavitvi kože?

  'Izberite lažje ali srednje toniran izdelek, ki izgleda najbolj naravno. Pred uporabo izdelka operite in zdrgnite kožo z rokavico ali gobo, da bi odstranili odmrle celice in se tako izognili učinku pegic ali črt. Ženske bi si morale 12 ur pred uporabo obriti noge, da bi dobile enakomeren rezultat. Izdelek za porjavitev nanesite ravnomerno in v tankem sloju. Uporabite manj izdelka, če je koža suha ali zadebeljena, na primer v sklepih, kolenih in nadlakteh. Ta področja vpijajo več izdelka. Pet ali deset minut po nanosu izdelka zdrgnite področja kot so nadlakti in kolena z malo losjona, da ublažite učinek. Losjon vtrite okoli sklepov in po zadnji strani rok v smeri ramen. Losjon vtrite okoli sklepov in po zgornji strani stopala v smeri nog. Po uporabi izdelka na obrazu in telesu umijte roka z milom in vodo, da se vam na obarvajo dlani in stopala obrišite z mokro krpo. Prepričajte se, da ste odstranili vse sledi izdelka izpod nohtov. Nato vzemite vato in nanesite sredstvo za samoporjavitev na vsako roko. Da ne bi imeli madežev na obleki, počakajte, da se izdelek povsem ne posuši, običajno okoli 20 do 30 minut. Večina sredstev za samoporjavitev ne vsebuje kreme za sončenje in tako ne varuje vaše kože pred soncem. Če se boste zadrževali zunaj, pred tem  obvezno nanesite kremo za sončenje z najmanjšim zaščitnim faktorjem15 (SPF).

 • Nega las

 • Kateri faktorji vplivajo na nastanek prhljaja?

  Vplivajo lahko številni faktorji: hormonsko neravnovesje, stres, pretirano znojenje, neprimeren ali preveč agresiven šampon, preveč agresivna masaža temena, hitre spremembe  temperature (posebno pozimi, ko pogosto vstopate z zunanjega mraza na toplo).

 • Ali se prhljaj pojavlja enako pri moških in ženskah?

  Da. Prhljaj prizadane okoli 45 % populacije, ne glede na spol ali raso.

 • Ali je prhljaj odvisen od let ali drugih faktorjev?

  Ne, starost ne vpliva na pojav prhljaja. Na drugi strani pa zunanji faktorji kot so stres, onesnaženje, …ali notranji dejavniki kot je seboreja lahko vznemirijo mikrobiološko  ravnovesje in pospešijo ciklus obnavljanja lasišča, s tem pa povzročijo pojav luskic.

 • Kaj lahko naredim za najboljše rezultate šampona?

  Pred uporabo šampona naredite sledeče: Dobro namočite lase. Šampon dajte na dlani in ga razporedite po vseh laseh. Nežno masirajte lasišče s konicami prstov s krožnimi gibi (ne drgnite ali praskajte), nato še po celotni dolžini las. Pustite šampon 2-3 minuti in ga izperite.

 • Barva za lase

 • Kako se lahko po nanosu barve za lase izognem temu, da mi barva ne bi tekla po obrazu in puščala madežev?

  Da vam barva ne bi umazala obraza, očistite vse odvečne izdelke s kože z vato ali gobico.

 • Ali lahko preprečim alergijske reakcije na barvo za lase in kako?

  Kožnim alergijam na barve za lase se lahko izognemo. Možne reakcije se lahko opazijo tako, da naredite test na kožne alergije po navodilih 48 ur pred uporabo izdelka. Ta test dokazano predvideva pojav alergijske reakcije (Krasteva et al., European Journal of Dermatology, 2002 & 2005). Iz tega razloga na vseh naših izdelkih jasno označimo pomembne informacije o varnosti. POMEMBNO: BARVE ZA LASE LAHKO POVZROČIJO ALERGIJSKO REAKCIJO, KI JE V REDKIH PRIMERIH LAHKO RESNA. TEST KOŽE NA ALERGIJE MORA BITI NAREJEN 48 UR PRED VSAKO UPORABO TEGA IZDELKA. NE UPORABLJAJTE GA: Če ste že imeli reakcijo na barvo za lase. Če imate poškodovano teme. TETOVAŽA S ČRNO KANO: Če ste kdaj imeli tetovažo s črno kano, tudi dolgo nazaj, boste najverjetneje postali alergični brez da bi to opazili. Ne tvegajte. Nikoli ne uporabljajte izdelka ne da bi napravili test 48 ur prej  naredili test na kožno alergijo. KUPITE PROIZVOD VNAPREJ, DA BI IMELI ČAS IN NAREDILI ALERGIJSKI TEST 48 UR PRED UPORABO.

 • Ali so alergijske reakcije na barve za lase običajne?

  Ne, so zelo redke. Mnogi so alergični na veliko število stvari, vključno s hrano in naravnimi izdelki. Nasprotno pa so reakcije na ostanke barve za lase izjemno redke. Take reakcije se lahko zgodijo zelo malemu številu ljudi, še posebej če so prej imeli začasno tetovažo kot je tetovaža s črno kano.

 • So barve za lase varne?

  Barve za lase so se zelo temeljito raziskovale in varnost njihove uporabe so potrdili neodvisni znanstveniki in regulativna telesa. Kupci lahko še naprej uporabljajo naše barve za lase z zaupanjem, če pravilno sledijo navodilom.   

 • Sestavine izdelka

 • Ali v svojih izdelkih uporabljate Methylisothiazolinone (MI)?

  Varnost L’Oréalovih kupcev je naša prioriteta in uporabljamo trdno dokazano varne konzervanse. Kadarkoli se postavi vprašanje o konzervansih, Skupina in cela Industrija ponovno ocenjujeta njihovo varnost. Zato smo se leta 2013 proaktivno odločili, da ne bomo več uporabljali Methylisothiazolinone (MI) v izdelkih, ki ostajajo na koži. Proces zaustavljanja uporabe MI v teh izdelkih se je končal zgodaj letos. Poleg toga L’Oréal ne uporablja MI v katerem koli od svojih hypo-alergijskih, otroških ali proizvodov za zaščito pred soncem. Skrbno sledimo poročilu o varnosti uporabe MI, ki ga izvaja Evropska komisija. To poročilo bo pomagalo definirati varno uporabo  MI-ja kot konzervansa v kozmetičnih izdelkih za umivanje na najbolj učinkovitem nivoju koncentracije.

 • Ali v svojih izdelkih uporabljate endokrine disruptorje?

  Veliko pozornosti namenjamo skrbi glede endokrinih disruptorjev v kozmetiki. Že dolgo preučujemo polje endokrine modulacije in v popolnosti smo jo inkorporirali med ostale varnostne ocene sestavin. Vse nove surovine so pregledane, tiste, ki so bile že uporabljene, pa se ves čas ocenjujejo. Naš cilj je zagotoviti, da so naši izdelki varni in ne vsebujejo endokrinih disruptorjev. 

 • Ali v svojih izdelkih uporabljate ftalate?

  Ftalate smo začeli umikati iz svojih izdelkov že v 2007. Umikanje je zaključeno leta 2010 za obstoječi portfolio skupine in je sistemsko veljavno za vse formule izdelkov novih akvizicij.

 • Ali v svojih izdelkih uporabljate plastična mikro zrnca?

  L’Oréal zelo resno jemlje svoj vpliv na okolje in se trudi zagotoviti, da so vsi njegovi izdelki najboljši v razredu svojega ekološkega profila. Od leta 1995 imamo raziskovalni laboratorij, ki je posvečen ugotavljanju vplivov naših formul na vodni ekosistem. L’Oréal se je odločil odgovoriti na skrb glede plastičnih mikro zrn in se javno obveza umakniti vsa polietilenska mikro zrna iz svojih izdelkov do leta 2017. Umik neke sestavine iz izdelka je kompleksen proces. Zahteva analizo in identifikacijo alternative, ki lahko zadovolj mnoge kriterije (vključno z varnostjo ljudi in okolja, učinkovitostjo, trajnostne vire surovine in skupnih stroškov). Skupina išče naravne alternative (na primer mineralne delce, sadne koščice), ki lahko zagotovijo isto učinkovitost in varnost kot prej. Morda vas prav tako zanima naš skupni okoliški profil in predanost. Do leta 2020 smo se obavezali zmanjšati naš vpliv na okolje za 60% v primerjavi z letom 2005. Zmanjšali bomo emisije CO2 v absolutnem znesku za 60% kot tudi našo porabo vode po končni enoti izdelka in odpadkov končnem izdelku za 60% v primerjavi z letom 2005. Mobilizirali bomo naše ekipe, da vsakodnevno izboljšujejo vpliv na okolje naših obratov in distribucijskih centrov. Obvezali smo se tudi, da ne bomo pošiljali odpadkov na odlagališča in zmanjšali emisije CO2 našega prevoza za 20% po končnem izdelku v primerjavi z letom 2011.